Στη Βουλή η τροπολογία για τις απεργίες

3 λεπτά ανάγνωση
4 Δεκεμβρίου 2017

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργίας.

Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Με δεύτερο άρθρο, αποσαφηνίζεται η “αληθής έννοια” της υποχρέωσης του εργοδότη να καταβάλλει την προβλεπόμενη δαπάνη σε περίπτωση αποζημίωσης για εργατικό ατύχημα, εφόσον με δικαστική απόφαση διαπιστώνεται ότι το ατύχημα οφείλεται σε δικό του δόλο, είτε ως προς το αποτέλεσμα του ατυχήματος είτε ως προς τη μη τήρηση διατάξεων που ορίζουν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας στην Εργασίας.

Τρίτη διάταξη προβλέπει την υποχρέωση του Προέδρου κάθε ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους, να καταχωρούν σε πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας τις υπερωρίες προσωπικού αλλά και τον πίνακα εβδομαδιαίων αναπαύσεων του προσωπικού κίνησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίρεται η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τα δύο δικαστικά αιτήματα

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με τη

ΑΔΕΔΥ: Στις 13 Μαΐου κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, όχι τα ΜΜΜ

Αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, είναι η πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, με συγκέντρωση