Στο μικροσκόπιο του Χ.Α. τα αποτελέσματα των τραπεζών

2 λεπτά ανάγνωση
31 Αυγούστου 2016

Τα χθεσινά τραπεζικά και εταιρικά αποτελέσματα αποτιμούν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα τους να βρίσκεται και στις σημερινές ανακοινώσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,27% στις 565,90 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει κέρδη κατά 0,45% στις 1.507,32 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,79 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 25 ενισχύονται, 13 υποχωρούν και πέντε παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 2,62% στις 488,99 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα καταγράφει κέρδη κατά 2,14%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 5,51%, η Eurobank κατά 1,32% και η Alpha Bank κατά 2,55%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές του ΟΛΠ  και της ΔΕΗ  εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 2,30% ενώ στο 1,50% διαμορφώνεται η άνοδος για τη μετοχή του ΟΤΕ.Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ υποχωρεί κατά 2,55%, η ΜΕΤΚΑ κατά 2% και η Coca – Cola HBC κατά 1,75%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Axia-Alpha Finance: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά – Τι αλλάζει για τις μετοχές

Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη STOXX επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας.

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική