Συνεργασία με τους Σοσιαλιστές για κυβέρνηση της αριστεράς θέλουν οι Podemos

2 λεπτά ανάγνωση
22 Ιανουαρίου 2016

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους Σοσιαλιστές και άλλα κόμματα της αριστεράς ώστε να συγκροτηθεί αριστερή κυβέρνηση στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, κι ενώ ο βασιλιάς Φελίπε ετοιμάζεται να αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης σε κάποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Του είπα ότι είμαστε διατεθειμένοι να συγκροτήσουμε κυβέρνηση αλλαγής με τους Σοσιαλιστές και [τους πρώην Κομμουνιστές] της Ενωμένης Αριστεράς», δήλωσε ο κ. Ιγκλέσιας μιλώντας σε δημοσιογράφους, τη στιγμή που η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, που δεν έδωσαν πλειοψηφία σε καμία πολιτική δύναμη.

Προσέθεσε ότι θα ήθελε να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι στόχος της κυβερνώσας αριστεράς θα είναι η ανάκληση των μέτρων λιτότητας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά