Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Αναστασιάδη

3 λεπτά ανάγνωση
25 Αυγούστου 2016

Στον απόηχο του ταξιδιού του στην Άγκυρα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζών Μπάιντεν τα είπε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το τηλεφωνικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αμερικανού αντιπροέδρου και είχε ως αντικείμενο τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ιδίου και τούρκων αξιωματούχων με τους οποίους συναντήθηκε για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Μπάιντεν μετέφερε στον Νίκο Αναστασιάδη το πώς η τουρκική πλευρά αντιμετωπίζει την διαδικασία των συνομιλιών.

Πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι των διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν την εν’ εξελίξει διαδικασία και ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Η επικοινωνία ήταν ολιγόλεπτη και η αίσθηση που δόθηκε ήταν ότι το βασικό θέμα στις επαφές του αμερικανού αντιπροέδρου στην Άγκυρα ήταν το πρόσωπο που συνεχίζει να διχάζει τις δυο χώρες ο αυτοεξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Πετρέλαιο: Η αποκλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ στέλνει χαμηλότερα τις τιμές

Η αγορά πετρελαίου αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση.