Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ

2 λεπτά ανάγνωση
19 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Αγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανία Καγκελάριος συνομίλησαν για το θέμα που καίει όλους τους Ελληνες, δηλαδή την επίτευξη συμφωνίας για παράταση του προγράμματος.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές η επικοινωνία διήρκησε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η επικοινωνία, που λένε οι πληροφορίες ότι προέκυψε πριν λίγες ώρες, έγινε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών Αθήνας – Βερολίνου, έπειτα από το «όχι» του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη συνομιλία των δύο ηγετών κατ ιδίαν καθώς μόλις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής είχαν ανταλλάξει χειραψία και η κ. Μέρκελ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την εκλογή του.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γαλάζιος» φόβος και τα λάθη…

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν -και φοβούνται- την επικοινωνία της κυβέρνησης ως

Κ. Πιερρακάκης: «Το πλεόνασμα θα είναι πάνω από τον στόχο. Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στους πολίτες»

Την πεποίθηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο, εξέφρασε ο

Κ. Πιερρακάκης: «Τεράστιος κίνδυνος» ενεργειακής κρίσης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προειδοποιεί για τεράστιο κίνδυνο στην οικονομία και ζητά στήριξη