Την εκλογή προέδρου από τη βάση ζητά ο Κ. Ζαχαριάδης

4 λεπτά ανάγνωση
20 Μαΐου 2020

Ο μέχρι τις εκλογές διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ανήκει στην ευρύτερη “προεδρική” τάση, σε συνέντευξή του (ieidiseis.gr) επαναφέρει το θαμμένο επί μήνες ζήτημα που προκάλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα διχασμό στο κόμμα περί της εκλογής προέδρου, ελλείψει άλλης υποψηφιότητας, από τη βάση.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή προέδρου από την βάση, απάντησε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος την “επιμονή Τσίπρα”:

“Τελικά ο Τσίπρας είχε περισσότερό δίκιο απ’ όσο είχαμε όλοι μας φανταστεί όταν επέμενε στην κεντρική επιτροπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα που θα είναι και ψηφιακό. Φανταστείτε σε αυτή την συγκυρία να μην είχαμε το i-syriza, να μην είχαμε κάνει την στροφή στα social media και να ήμασταν αποκλειστικά εξαρτημένοι από τα παραδοσιακά media.

Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Δεν υπάρχει τέλεια επιλογή, αρχίζει όμως να ωριμάζει μέσα μου η ιδέα ότι αν τηρήσουμε σοβαρές συλλογικές δικλείδες ασφαλείας θα πρέπει να δώσουμε παραπάνω χώρο στην κοινωνική βάση του κόσμου που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Αυτό σημαίνει εμπλοκή στην καθημερινότητα των τοπικών οργανώσεων, εμπλοκή στην επεξεργασία και την συγκρότηση του προγράμματος, εμπλοκή και θεματικές επεξεργασίες, γιατί όχι και εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου.

Αυτός άλλωστε θα είναι ο κόσμος που θα αγωνιστεί για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, για να γίνουμε ξανά πλειοψηφία. Ζητάμε από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί, πρέπει να τον εμπιστευτούμε κι εμείς”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Ζαχαριάδης: «Θεωρώ αδιανόητο να είμαι στις επόμενες εκλογές σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο με τους Φάμελλο, Τσίπρα, Αχτσιόγλου, Χαρίτση…»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έστειλε μήνυμα υπέρ της ευρύτερης συνεργασίας στον χώρο της

Όλοι φωνάζουν…

Ζούμε ίσως στην πιο θορυβώδη και ταυτόχρονα πιο αντιφατική περίοδο της μεταπολιτευτικής

Κ. Ζαχαριάδης: «Γίνεται προσπάθεια σύγκλισης και ανασύνθεσης της αριστεράς»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια πολιτικής σύγκλισης και