Την εμπιστοσύνη του στην ΕΚΤ εξέφρασε ο Β. Σόιμπλε

3 λεπτά ανάγνωση
5 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα στήριξης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι η τράπεζα έχει επιτύχει στις προσπάθειες διατήρησης της σταθερότητας των τιμών και εφαρμογής μιας υπεύθυνης νομισματικής πολιτικής.

“Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ΕΚΤ, εκπληρώνοντας την αποστολή της και εντός του πλαισίου της ανεξαρτησίας της, ακολουθεί μια εξαιρετικά υπεύθυνη νομισματική πολιτική” ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Σόιμπλε.

Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει το επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,25%.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Nasdaq, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως τα χαμηλά επιτόκια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ενώ τα χαμηλά επιτόκια διευκολύνουν τους προϋπολογισμούς γιατί μειώνουν το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, το “πιθανό πρόβλημα της υπερβολικής ρευστότητας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές” είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η ΕΚΤ, τόνισε.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στασιμοπληθωρισμός στην Ευρώπη: Ο εφιάλτης της οικονομίας επιστρέφει

Ανησυχία προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η αυξανόμενη πιθανότητα εμφάνισης στασιμοπληθωρισμού.

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό