“Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν με τη σημερινή τους συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών”

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2013

«Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν με τη σημερινή τους συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών. Η μετατόπιση από τη διαδικασία του bail out σε εκείνη του ‘σαφούς και δομημένου’ bail in των ευρισκόμενων σε δυσκολία τραπεζών, εισαγάγει ‘γκρίζες ζώνες’ σχετικά με την προοπτική κουρέματος επενδύσεων και καταθέσεων, ακόμη και από το πρώτο ευρώ.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, οι 27 υπουργοί βρήκαν το νομικό παράθυρο της εξάντλησης όλων των άλλων επιλογών κουρέματος, προκειμένου να υπάρξει κούρεμα από των λογαριασμών κάτω του ορίου των 100 χιλιάδων.

Πρόκειται για απόφαση κοινωνικά άδικη, οικονομικά αδιέξοδη που δημιουργεί ανασφάλεια στα εκατομμύρια των ευρωπαίων και ελλήνων αποταμιευτών που βλέπουν το μοντέλο που επιβλήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία να εξαπλώνεται στην Ευρώπη».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των

Νέο σοκ ακρίβειας φοβούνται οι αγορές στην Ευρώπη

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές η πιθανότητα νέου κύματος πληθωρισμού.

Πετρέλαιο και πληθωρισμός αλλάζουν τα σχέδια της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι διεθνείς αγορές απέναντι στις επόμενες κινήσεις