Τουσκ: Η Ελλάδα έδωσε την πρώτη «πραγματική πρόταση» μετά από βδομάδες

4 λεπτά ανάγνωση
22 Ιουνίου 2015

Η νέα πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα είναι η πρώτη «πραγματική πρόταση εδώ και πολλές εβδομάδες», αν και πρέπει να αξιολογηθεί από τους θεσμούς, δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ σημείωσε πως κατά τη σύνοδο θέλει να μπουν «όλα τα χαρτιά στο τραπέζι», παρά το γεγονός ότι δεν θα γίνει τεχνική επεξεργασία, προκειμένου να τελειώσει ο «πολιτικός τζόγος» και η στρατηγική «περιμένω και βλέπω».

Προσέθεσε πως οι ηγέτες της νομισματικής ένωσης πρέπει πλέον να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες και ένα «ανεξέλεγκτο, χαοτικό ατύχημα» που θα οδηγήσει σε έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου προειδοποίησε πως ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας πλέον «εξαντλείται», εκτιμώντας πως απομένει μόλις «μια εβδομάδα». Υπογράμμισε όμως ότι η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να σέβεται «ίσα όλους τους φορολογούμενους, όλων των χωρών».

«Δεν είμαστε πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αλλά 30 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα» προειδοποίησε προσερχόμενος στη σύνοδο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

«Μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα είναι πιθανή, αλλά δεν είναι βέβαιη» δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και