Τρία: Θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος αν παραβούμε τους κανόνες της ΕΕ

2 λεπτά ανάγνωση
28 Νοεμβρίου 2018

Ο υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία ήταν ωστόσο σαφέστερος: «Θα ήταν κακό εάν η Ιταλία κριθεί ότι έχει παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ… Αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην επεκτατική (οικονομική) πολιτική, προκαλώντας αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους» προειδοποίησε.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξιολογούμε εάν είναι δυνατόν να βρούμε οικονομικό χώρο για να βελτιώσουμε την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις προτεραιότητές μας» σημείωσε.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα Corriere della Sera, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει ότι «αν μπορέσουν να εξοικονομηθούν δημόσιοι πόροι, ασφαλώς και θα γίνει, προορίζοντας τα χρήματα αυτά ει δυνατόν για επενδύσεις».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα κερδίζει εμβληματική δικαστική απόφαση στην υπόθεση τίτλων συνδεδεμένων με το ΑΕΠ ύψους €62 δισ.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε μια σημαντική

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η