Τσίπρας: Η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον δύσκολων διλημμάτων

4 λεπτά ανάγνωση
3 Φεβρουαρίου 2017

Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο των προγραμμάτων λιτότητας και της έλλειψης αλληλεγγύης, που φέρνουν τους λαούς σε σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τις ηγεσίες τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής που εκτυλίσσεται στη Μάλτα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που θα εκδημοκρατίσουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κρίσιμες αποφάσεις να μην λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Προειδοποίησε πως χωρίς λύσεις η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον δύσκολων διλημμάτων στο μέλλον.

Χαρακτήρισε την επικείμενη σύνοδο της Ρώμης, όπου θα εορταστεί η συμπλήρωση 60 ετών από την ιστορική Συνθήκη του 1957, ως ευκαιρία προκειμένου η Γηραιά Ήπειρος να δρομολογήσει αλλαγές που της επιτρέψουν να βρει το ρόλο της στο διεθνές στερέωμα. Δεν εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος πως θα υπάρξει αξιόλογη πρόοδος.

Απευθυνόμενος στην Τουρκιά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κατέστησε σαφές ότι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο δεν υπάρχουν.

Τόνισε πως η Ελλάδα θα μείνει πιστή στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, υπερασπιζόμενη τα σύνορα της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης.


 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι