Τσίπρας: Επαναφέρει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου

3 λεπτά ανάγνωση
16 Αυγούστου 2016

Τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, μέσω της διακομματικής επιτροπής της Βουλής και το διακομματικό πόρισμά της, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός από το Κομμένο Άρτας, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τη σφαγή από τους Ναζί. «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του δεν ξεχνά και τα εγκλήματα πόλεμου και τις σφαγές, απαιτεί την έμπρακτη αναγνώριση τους, έστω και με καθυστέρηση 76 ετών… Είναι χρέος μας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που αγωνίστηκαν κατά των ναζί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ιστορική συνάντηση του Ναπολέοντα Ζέρβα με τον Άρη Βελουχιώτη κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, τονίζοντας ότι δεν θα επισκευάσουμε μόνο το γεφύρι, αλλά θα ζητήσω από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να κατασκευάσουμε εδώ ένα μουσείο εθνικής συμφιλίωσης, ένα μουσείο εθνικής αντίστασης.

Με αφορμή αυτή την ιστορική συνάντηση κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου οι πολιτικές κινήσεις Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

Η κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από πιθανές νέες πολιτικές

Όλοι φωνάζουν…

Ζούμε ίσως στην πιο θορυβώδη και ταυτόχρονα πιο αντιφατική περίοδο της μεταπολιτευτικής

Μ. Βορίδης: «Η μόνη Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με καταδικασμένους υπουργούς ήταν του Τσίπρα»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλά στο «Σήμερα» για όσα συμβαίνουν γύρω