ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις – νοικοκυριά

3 λεπτά ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2018

Αμετάβλητα παρέμειναν οι όροι και τα κριτήρια χρηματοδότησης τόσο σε επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά το δ τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Συγκεκριμένα, το δ΄ τρίμηνο του 2017, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, αν και αναμένεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση μακροπρόθεσμων δανείων θα γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το δ΄ τρίμηνο του 2017, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.

Αύξηση 3,2% του τζίρου στο λιανεμπόριο στο πρώτο τρίμηνο – Στα €17,1 δισ.

Ελαφρώς αυξητικές τάσεις, σε ρυθμούς παραπλήσιους του μέσου πληθωρισμού, εμφάνισε ο κύκλος