ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες 1,01%

2 λεπτά ανάγνωση
28 Σεπτεμβρίου 2018

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 700 μονάδων.

Η επιδείνωση του κλίματος στην ιταλική αγορά ομολόγων, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Ρώμης- Βρυξελλών, επηρέασε και την ελληνική αγορά ομολόγων μεταφέροντας τις πιέσεις και στη χρηματιστηριακή αγορά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 691,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,29%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμής τις 685,63 μονάδες (-3,15%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 1,01%, έκλεισε τον Σεπτέμβριο με απώλειες 5,20%, ενώ από τις αρχές του 2018 σημειώνει απώλειες 13,79%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,433 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 36.035.296 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,88%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Αντίδραση με τράπεζες και ΔΕΗ

Ανθεκτικότητα επέδειξε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με επίκεντρο τις τράπεζες

Σε τροχιά διόρθωσης κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να διατηρούν

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.