Χρεοκοπία ή δραχμή για την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
2 Δεκεμβρίου 2013

Σε μια εκτίμηση- σοκ για την Ελλάδα προχωρούν οι Financial Times, οι οποίοι αναλύοντας το πλάνο βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Ανγκέλα Μέρκελ με το SPD, αναφέρουν πως μέσα στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε επιστρέψει στη δραχμή, είτε χρεοκοπήσει, είτε θα πραγματοποιηθούν και τα δύο ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με άρθρο τους για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, οι Financial Times αναφέρουν πως δεν θα υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους χαρακτηρίζοντας ως αιτία το γεγονός ότι «η πολιτική τάξη είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η μεγάλη απειλή για την Γερμανία στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι το δημογραφικό, αλλά η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, οι F.T φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων θα ακολουθήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια την ελληνική κρίση χρέους και επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και