Χρυσός: Κέρδη μετά από 7 πτωτικές συνεδριάσεις

2 λεπτά ανάγνωση
20 Μαΐου 2013

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού, στον απόηχο της ενδυνάμωσης του δολαρίου, βάζοντας «φρένο» στο 7ημερο αρνητικό σερί.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, τερμάτισαν με άνοδο +1,42% ή 19,40 δολάρια, στα 1.384,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε χαμηλό 3 ετών κινήθηκε η τιμή για το ασήμι. Ειδικότερα, η η τιμή του ασημιού άμεσης παράδοσης σημείωσε «βουτιά» έως 7% στα 20,6985 δολάρια ανά ουγγιά. Η αναλογία προς τον χρυσό εκτινάχθηκε στο 64,89, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 4 cents ή 1,2% για να κλείσει στα 3,36 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,1% στα 1.484,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 14% στα 750,75 δολ. ανά ουγγιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Υποχώρηση τιμών μετά τις δηλώσεις Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Σε τροχιά διόρθωσης οι τιμές του πετρελαίου.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Ήπια άνοδος στα $4.767

Ανοδική αντίδραση κατέγραψε ο χρυσός, μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Πτώση χρυσού: Κάτω από τα $4.620 με πίεση από το ισχυρό δολάριο

Σε τροχιά ήπιας αλλά διαδοχικής υποχώρησης κινείται ο χρυσός.