Υιοθετήθηκε το επενδυτικό «πακέτο Γιούνκερ» ύψους €315 δισ.

3 λεπτά ανάγνωση
13 Ιανουαρίου 2015

Τις νομοθετικές προτάσεις της για την υλοποίηση του επενδυτικού πακέτου (γνωστού και ως “πακέτου Γιούνκερ”) ύψους 315 δισεκ. ευρώ υιοθέτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τις νομοθετικές προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, που θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Επιδίωξη είναι το Ταμείο να κινητοποιήσει 315 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις για ευρυζωνικά δίκτυα και για δίκτυα ενέργειας με έμφαση στις μικρότερες επιχειρήσεις με λιγότερους από 3.000 εργαζόμενους.

H πρόταση θεσπίζει ένα Ταμείο Εγγυήσεων ΕΕ, το οποίο θα παρέχει ένα “μαξιλάρι” ρευστότητας για τον προϋπολογισμό της Ένωσης έναντι των ενδεχόμενων ζημιών που προκύπτουν από την EΤΣΕ στην υποστήριξη έργων.

Τα ταμείο θα φτάσει σταδιακά τα 8 δισ. ευρώ το 2020 μέσω των πληρωμών από τον προϋπολογισμό της ΕΕ .

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι