Υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες “βλέπει” στην Ιταλία η Κομισιόν

3 λεπτά ανάγνωση
27 Φεβρουαρίου 2019

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες και οι πολιτικές της κυβέρνησής της κάνουν τα πράγματα χειρότερα, δημιουργώντας κίνδυνο και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, η Κομισιόν επεσήμανε ότι θα περιμένει έως ότου λάβει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ιταλίας τον Απρίλιο προτού προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

“Η Ιταλία βιώνει υπερβολικές ανισορροπίες. Το υψηλό δημόσιο χρέος και η παρατεταμένη, ασθενής δυναμική της παραγωγικότητας υποδηλώνουν κινδύνους με διασυνοριακή συνάφεια, σε ένα πλαίσιο υψηλού ακόμα επιπέδου μη εξυπηρετούμενων δανείων και υψηλής ανεργίας”, ανέφερε η Επιτροπή.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος της Ιταλίας είναι πιθανόν να αυξηθεί φέτος, παρά να μειωθεί όπως προβλέπει η Ρώμη, καθώς η χώρα δεν αναμένεται να αντλήσει μεγάλα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2019, στα οποία βασίζεται η μείωση του χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο