Το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 1943 ο 5ος λόχος του 749 Συντάγματος της 117ης Μεραρχίας της Βέρμαχτ, με έδρα το Αίγιο, με 100 περίπου άνδρες και επικεφαλής τον Αυστριακό λοχαγό Χανς Σόμπερ (Schober) κινούνταν προς τα Καλάβρυτα. Ξαφνικά δέχεται επίθεση από ομάδα 350 ανταρτών του ΕΛΑΣ. Ο λόχος που αποτελούνταν κυρίως από βοηθητικούς εγκλωβίζεται στην απόκρημνη χαράδρα της Κερπινής. Τη νύχτα 15 περίπου Γερμανοί σπάζουν τον κλοιό και επιστρέφουν στο Αίγιο. Το πρωί οι υπόλοιποι παραδίνονται. Είχαν 4 νεκρούς και 3 τραυματίες. Ο ΕΛΑΣ είχε 6 νεκρούς.

Οι πάγιες διαταγές του αρχηγείου του ΕΛΑΣ ήταν οι αιχμάλωτοι να εκτελούνται επί τόπου. Έγκλημα πολέμου, σαφώς, αλλά πώς να εκτελέσεις 81 άτομα; Μεταφέρουν λοιπόν τους αιχμαλώτους οι Ελασίτες αρχικώς στα Καλάβρυτα. Τους γδύνουν, τους πλιατσικολογούν και τους διαπομπεύουν. Τους 3 τραυματίες, τους βάζουν σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο του ΕΛΑΣ που λειτουργεί στο ξενοδοχείο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, δήθεν για να νοσηλευτούν. Στην πραγματικότητα τους παραδίνουν στην ΟΠΛΑ, την οργάνωση επαγγελματιών δολοφόνων του ΕΛΑΣ. Η ΟΠΛΑ τους βασανίζει και τους σκοτώνει χτυπώντας τους στο κεφάλι με γκασμά. Πετάει τα πτώματά τους σε ένα ξεροπήγαδο των Λιγνιτωρυχείων «Ξυδιάς», νοτίως των Καλαβρύτων.

Το γεγονός μαθεύεται στα Καλάβρυτα. Για να αποσείσουν το άγος οι Καλαβρυτινοί ανασύρουν τις σορούς των Γερμανών από το πηγάδι και τις θάβουν χριστιανικά στο νεκροταφείο.

Την άλλη μέρα, 18 Οκτωβρίου, ο ΕΛΑΣ μετακινεί τούς 78 εναπομείναντες αιχμαλώτους στα Μαζέικα. Οι Γερμανοί μαθαίνουν τα καθέκαστα και ζητούν την απελευθέρωσή τους. Τις διαπραγματεύσεις αναλαμβάνει ομάδα επιφανών Καλαβρυτινών με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη Κωνστάντιο Χρόνη (μετέπειτα Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως). Ματαίως προσπαθούν να πείσουν την ηγεσία του ΕΛΑΣ να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί είχαν δεχθεί να απελευθερώσουν ακόμα και κρατούμενους κομμουνιστές για ανταλλαγή. Προειδοποιούσαν όμως ότι αν πάθαιναν κάτι οι αιχμάλωτοι, για κάθε νεκρό Γερμανό θα σκότωναν 50 κατοίκους της περιοχής. Ο ΕΛΑΣ προφανώς ήθελε το ίδιο. Οι εκτελέσεις αμάχων Ελλήνων σε αντίποινα των δικών του εγκλημάτων ανάγκαζαν χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στο βουνό για να γλυτώσουν από την οργή των Γερμανών ή από τις σφαγές Ελλήνων που ο ίδιος ο ΕΛΑΣ διέπραττε συστηματικά, παγιώνοντας την εξουσία του και παίρνοντας θέση μάχης για την κατάληψη της Ελλάδας και την προσάρτησή της στο κομμουνιστικό στρατόπεδο, μετά τη διαφαινόμενη ήττα του Άξονα.

Έτσι στις 7 Δεκεμβρίου 1943 ο ΕΛΑΣ μεταφέρει τους 78 Γερμανούς αιχμαλώτους στη θέση Μαγείρου του Χελμού. Τους εκτελεί και πετάει τα πτώματά τους σ’ ένα βάραθρο 80 μέτρων.

Οι Γερμανοί το μαθαίνουν. Μαθαίνουν και για την τύχη των 3 τραυματιών. Στις 10 Δεκεμβρίου 1943 κάνουν εκταφή των σορών τους και νεκροψία. Διαπιστώνουν τον φριχτό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν.

Τη συνέχεια την ξέρουμε. Όλα τα χρόνια της αριστερής ιδεολογικής τρομοκρατίας η εξιστόρηση της σφαγής των Καλαβρύτων άρχιζε από δω. Κανένας δεν αναφερόταν στο πριν. Όμως η τραγωδία των Καλαβρύτων είχε προπαρασκευαστική ομάδα. Κι αυτή λεγόταν ΕΛΑΣ. Κανέναν αντιστασιακό χαρακτήρα δεν έχει η δολοφονία 81 αιχμαλώτων. Είναι ειδεχθές έγκλημα από μόνη της. Είναι ειδεχθέστερο όταν είσαι απολύτως βέβαιος ότι θα προκαλέσει τα αντίποινα που προκάλεσε.

Κι επειδή πάλι θα βρεθούν τα σκουπίδια του πληρωμένου οχετού που ονομάζεται αριστερή δημοσιογραφία για να χύσουν τη χολή τους, θα το ξαναπώ να το εμπεδώσουν: δεν δικαιολογώ καμμία βαρβαρότητα. Ο φόνος αμάχων ως αντίποινα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ με κεφαλαία όλα τα γράμματα. Η σφαγή των κατοίκων των Καλαβρύτων από τους ΝΑΖΙ είναι ΕΓΚΛΗΜΑ με κεφαλαία όλα τα γράμματα. Αλλά σ΄αυτό συμφωνούμε όλοι. Και το λέμε κάθε χρονιά τέτοιες μέρες. Σ΄ αυτό που μένει να συμφωνήσουμε είναι ότι και οι πράξεις του ΕΛΑΣ που προηγήθηκαν ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ με κεφαλαία όλα τα γράμματα. Γιατί πολύ λίγους έχω ακούσει μέχρι τώρα να το υποστηρίζουν δημοσίως.

Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου κλείνω με την προσωπική μου άποψη, την οποία έχω ξαναγράψει: Δεν εξισώνω το έγκλημα των Ναζί με το έγκλημα του ΕΛΑΣ. Το δεύτερο το θεωρώ χειρότερο. Διότι οι Ναζί σκότωναν εχθρούς. Οι κομμουνιστές σκότωναν ή οδηγούσαν με τις πράξεις τους στον τόπο του μαρτυρίου Έλληνες.

Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν μετάνοιωσε για τα εγκλήματά του, αλλά ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς το ίδιο, αν του δώσει την ευκαιρία μια έκρυθμη κατάσταση όπως – χτύπα ξύλο – ένας πόλεμος.  Στο site του  στην ενότητα «ταυτότητα» γράφει ΣΗΜΕΡΑ τα εξής ανατριχιαστικά:

Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού.

– Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ και ξένης.

Από τους Ναζί έχουμε απαλλαγεί. Από τους κομμουνιστές πότε;

Facebook Comments