Ανηφορικός είναι ο δρόμος προς τις κάλπες του Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υποψήφιοι (ευρωβουλευτές και περιφερειάρχες) αναμετρώνται στο προεκλογικό σκηνικό με τα “βάρη” της υπόθεσης Πολάκη, Πετσίτη, τα μηνύματα των γκάλοπ και το φιάσκο του ευρωψηφοδελτίου.

Η… Μεγάλη Εβδομάδα της Κουμουνδούρου δεν λέει να τελειώσει. Η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου προκάλεσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι εύκολο να κοπάσουν. Η επιλογή της Μυρσίνης Λοίζου και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν στοίχησαν προσωπικά στον πρωθυπουργό και παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, η μία γκάφα διαδεχόταν την άλλη.

Αποκορύφωμα ήταν ο εναγκαλισμός του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο που έδωσε την αφορμή να εκδηλωθούν συντροφικά μαχαιρώματα κατά του πρώην υπουργού. Τελικά, το ευρωψηφοδέλτιο ανακοινώθηκε με τη συμμετοχή του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος δήλωσε χθες (ΕΡΤ1) ότι επιθυμούσε να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές και βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία! Η πρόταση όμως από την Πειραιώς δεν ήρθε ποτέ κι έτσι είπε το “ναι” στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Παππά-Πετσίτη εξακολουθεί να ταλανίζει το Μέγαρο Μαξίμου και η συνέχεια αναμένεται αμέσως μετά το Πάσχα όπως και η μάχη στη Βουλή για την υπόθεση Πολάκη. Η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου αποκάλυψε ότι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν ευθέως με το ύφος και τις συμπεριφορές Πολάκη τον οποίο έσπευσε να στηρίξει ο πρωθυπουργός όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης καθώς γνώριζε ότι αρκετά στελέχη θα έστελναν μήνυμα δυσαρέσκειας στο Μέγαρο Μαξίμου για τις “πλάτες” που βάζει στον Πολάκη.

Οι εσωκομματικές αναταράξεις που καλείται να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνονται με φόντο τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να χάνει συνεχώς έδαφος σε περιφέρεια και Αττική. Και στο κλίμα αυτό, δεν είναι λίγα τα στελέχη που καταγράφουν τις τελευταίες παρεμβάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αστερίσκο ότι εξελίσσεται σε ισχυρό πόλο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ…Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments