Σε πανικό βρίσκεται ξεκάθαρα η κυβέρνηση προσπαθώντας με θολωμένο το μυαλό από τα αποτέλεσμα της τριπλής κάλπης του Μαΐου, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, να μοιράσει ότι μπορεί από αυτά που έχει πάρει ήδη από τις τσέπες της μεσαίας τάξης και να γλιτώσει το μπουρλότo που όπως όλα δείχνουν θα τους ρίξουν οι Έλληνες ψηφοφόροι στις 7 Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μη έχοντας κανένα όπλο πλέον στα χέρια του αφού ο λαός κατάλαβε την κοροϊδία του με την παροχολογία, θυμήθηκε και πάλι τους κακούς δανειστές, το ΔΝΤ και φυσικά τις Βρυξέλλες μετά και το ξεμπρόστιασμα που έκανε στην κυβέρνησή του Κομισιόν μέσα από τνη έκθεσή της. Έσπευσε πριν κλείσει η Βουλή να καταργήσει την μείωση του αφορολογήτου η οποία δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή, καθώς το μόνο που κάνει είναι να καταργεί αναγκαστικά και την μεγάλη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψήφιζε πρόπερσι το πακέτο τω μέτρων λιτότητας άνω των 5 δισ. ευρώ, δηλαδή τα αντίμετρα. Αυτή η (μονομερής και πάλι) κίνηση το μόνο που κάνει είναι να διογκώσει τη δημοσιονομική τρύπα έως τα 5,5 δισ. ευρώ για την διετία 2019-2020, αφού τα αντίμετρα έχουν ύψος 1,454 δισ. ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία η οποία απειλείται ακόμα και με επιστροφή στα ελλείματα.

Και όμως και αυτή είναι μία λάθος στρατηγική από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ξεκάθαρα τα έχει χαμένα. Εκεί που ήθελαν να διορθώσουν το λάθος που τους οδήγησε στην συντριβή της 26ης Μαΐου, καθώς η μεσαία τάξη τους εκδικήθηκε, η κίνηση με το αφορολόγητο χτυπά εκ νέου… αυτήν. Οι μεγάλοι χαμένοι λοιπόν από την μη μείωση του αφορολόγητου είναι οι φορολογούμενοι της μεσαίας τάξης, δηλαδή άνω των 24.000 ευρώ. Η μείωση του αφορολόγητου θα μείωνε τον φόρο που θα πλήρωναν έως και τα 700 ευρώ. Αντίθετα, τα χαμηλά εισοδήματα είναι αυτά που θα ευνοηθούν καθώς κάποιοι δεν θα πληρώσουν φόρο αντίθετα με πριν. Φυσικά και πρέπει να ελαφρυνθούν αυτοί που δεν έχουν, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αυτό ωστόσο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βραχυκυκλώσει τόσο πολύ που τελικά αντί να ευνοήσει την μεσαία τάξη η οποία με ορίζοντα τις κάλπες είναι πλέον νούμερο ένα στην ατζέντα του, τελικά την χτυπά ακόμη περισσότερο.

Σε ότι αφορά το γεγονός του ότι αποτελεί μονομερή κίνηση, δηλαδή δεν έχει την έγκριση του Eurogroup, αυτό ταιριάζει πάντως… κουτί με τις δηλώσεις Τσίπρα έξω από το Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα που πέρασε το παρωχημένο πλέον μήνυμα «δανειστές- εχθροί». Ήδη η Κομισιόν  αντέδρασε σε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ο Τσίπρας ελπίζει ότι ο λαός, όπως το 2015 θα ψηφίσει με το αφήγημα «Όχι στα δεσμά των δανειστών». Ξεχνάει όμως πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια κάνοντας το Όχι του δημοψηφίσματος ΝΑΙ και παρακαλώντας 17 ώρες το Eurogroup μην μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, και υπογράφοντας στη συνέχεια νέο μνημόνιο! Νομίζει ότι οι Έλληνες είμαστε κορόιδα και πως αυτοί που έπαθαν δεν έμαθαν από τα ψέματα που τους αράδιαζε ο ίδιος επί μήνες.

Και ένα τελευταίο. Πού είναι η επιστροφή στην κανονικότητα κύριε Τσίπρα; Πού είναι επιτέλους αυτή η ανάπτυξη στην οποία επιστρέψαμε; Τα στοιχεία του ΑΕΠ του α’ τριμήνου τα είδατε; Στα χαμηλότερα επίπεδα από την…μηδενική ανάπτυξη του α’ τριμήνου του 2017 επιστρέψαμε. Για ποιο 2,3% μιλάτε για το σύνολο του 2019. Ούτε με κιάλια δεν γίνεται να επιτευχθεί αυτός ο ρυθμός. Και για αυτό φταίει ξεκάθαρα η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις επενδύσεις και αντί για αναπτυξιακές πολιτικές προτίμησε την παροχολογία η οποία ήδη βάζει βόμβα στα δημοσιονομικά. Ιρλανδία, Κύπρος, βγήκαν από τα μνημόνια και είδαν τους ρυθμούς ανάπτυξης να εκτοξεύονται, με την τελευταία να βλέπει πλέον το +4% που είναι ο υψηλότερος ρυθμός από την περίοδο προ κρίσης. Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, τι σας νοιάζει εσάς; Αφού ξέρετε πως άλλοι θα έρθουν να μαζέψουν τα σπασμένα σας. Ευτυχώς δηλαδή…

Facebook Comments