Σε πέντε μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Κώστα Βαξεβάνη για ένα tweet που έκανε κατά του Αντώνη Σαμαρά το Φεβρουάριο του 2018.

Ο κ. Βαξεβάνης είχε αναρτήσει τον Φεβρουάριο του 2018 ένα ποστ στο Twitter, που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το επίμαχο meme

Μετά την δημοσιοποίησή του ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία ο εισαγγελέας μετέτρεψε σε εξύβριση. Ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ανάρτησε ένα ακόμη tweet, γράφοντας πως το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε την συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ο Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουίτερ και τα memes, καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξυβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι Ηρθε Κλαιν» έγραψε.

 

Ο κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουιτερ και τα memes καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξυβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι

 

 
 

 

Facebook Comments