Η πανδημία του κορωνοϊού είναι πλέον γεγονός και επηρεάζει κάθε διάσταση της καθημερινότητάς μας.

Μία άλλη διάσταση είναι οι φοβούμενοι κηδεμόνες ζώων που βρίσκονται προ της εγκατάλειψης των κατοικιδίων τους, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Εξάλλου οι εικόνες ντροπής με ζώα να σκοτώνονται στους δρόμους της Κίνας με συνοπτικές διαδικασίες αλλά και ζώα να πεθάνουν μέσα σε διαμερίσματα από την πείνα έκαναν το γύρο του κόσμου. Σήμερα ορκίστηκε στην Ελλάδα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η οποία είναι και η πρώτη φιλόζωη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μίλησε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την κρισιμότητα της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την πανδημία που πλήττει τη χώρα μας και το ρόλο της γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορείς του MarketNews.gr, ένα από πρώτα θέματα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής είναι η μεγάλη αγάπη της για τα ζώα. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα να της περιγράφει πώς είναι ο σκύλος του.

Συμβολικό κι ελπιδοφόρο ότι η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, το πρόσωπο που πλέον κατέχει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στη χώρα, επέλεξε να μιλήσει για τα ζώα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της με τον πρωθυπουργό. Φτάνει μάλλον η ώρα που θα αρχίσουμε να εμπεδώνουμε ότι η φιλοζωία είναι ζήτημα πολιτικής και πολιτισμού.

Facebook Comments