Την επιτυχή εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και παράδοση της πρώτης φάσης της πολυτελούς ανάπτυξης “Ayia Napa Marina” στην Κύπρο ανακοινώνει η ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και αποτελείται από δύο φάσεις κατασκευής. Η ΤΕΡΝΑ είναι ανάδοχος για την κατασκευή και των δύο φάσεων.

H πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών, τα βασικά κτίρια λειτουργίας, την εσωτερική οδοποιία και τις Η/Μ εγκαταστάσεις της μαρίνας. Σημειώνεται ότι στην κατασκευή της πρώτης φάσης συμμετείχε η τεχνική εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. ως κύριος και αναγνωρισμένος υπεργολάβος των λιμενικών έργων.

Πιο αναλυτικά, η μαρίνα, δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, έχει βάθος από 4,5 έως 6 μέτρα και μπορεί  να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως και 65 μέτρα. Στην ξηρά μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη μήκους μέχρι 10 μέτρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τεσσάρων επιπέδων (Dry Stack). Για όλα τα σκάφη, μήκους έως 30 μέτρα, δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Facebook Comments