Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθεςΤετάρτη στη Βενεζουέλα στις τελευταίες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Νικολά Μαδούρο.

Αρχικά έγινε γνωστός ο θάνατος ενός εφήβου στο Καράκας, του 17χρονου Κάρλο Μορένο, ο οποίος ενώ δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις πυροβολήθηκε στο κεφάλι από οπαδούς της κυβέρνησης που άνοιξαν πυρ εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους.

Στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μιας νεαρής φοιτήτριας της Πάολα Ραμίρεζ η οποία πυροβολήθηκε μαζί με τον σύζυγό της την ώρα που αποχωρούσαν από τη διαδήλωση στο Σαν Κριστόμπαλ, κοντά στα κολομβιανά σύνορα.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένας στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο έπεσε από πυρά ενός οπαδού της αντιπολίτευσης στα νότια της πρωτεύουσας.

Στις διαδηλώσεις που έγιναν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συσπειρώθηκαν για να ζητήσουν νέες προεδρικές εκλογές αλλά και την απελευθέρωση των φυλακισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιτέθηκε στην αστυνομία και ότι προέβη σε λεηλασίες, ενώ πρόσθεσε ότι έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις.

Παράλληλα οι υποστηρικτές της κυβέρνησης διεξήγαγαν από την πλευρά τους φιλοκυβερνητική διαδήλωση στο Καράκας.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες απηύθυνε κάλεσε για νέο γύρο διαδηλώσεων σήμερα Πέμπτη.

«Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας» δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τίλερσον.

Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως αλλά εδώ και αρκετά χρόνια υποφέρει από τον υψηλό πληθωρισμό, τη μεγάλη εγκληματικότητα και την έλλειψη βασικών αγαθών.
 

Facebook Comments