Πριν από τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας στη Βραζιλία, ο δείκτης MSCI Emerging Market Index, σημείωνε κέρδη 18% από την αρχή της χρονιάς. Πλέον τα κέρδη έχουν μειωθεί και οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές, φαίνεται ότι αυξάνονται.

Τις προηγούμενες ημέρες, η τουρκική λίρα και το ZAR σημείωσαν έντονες απώλειες έναντι του USD, ενώ και οι μετοχές στη Βραζιλία σημείωσαν απίστευτη βουτιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του δείκτη.

Εκτός από τις απειλές για υποβάθμιση, η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη και με τη μείωση της ζήτησης από την Κίνα, πρόβλημα το οποίο αναμένεται ότι θα έχει ευρύτερες συνέπειες. Ωστόσο, παρά την κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας και την αστάθεια, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να είναι ελκυστικές για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της GS, οι προοπτικές των αναδυόμενων αγορών συνεχίζουν να είναι θετικές από πλευράς αποτιμήσεων και ανάπτυξης. Η απόκλιση μεταξύ των ρυθμών ανάπτυξης των αναδυόμενων και των αναπτυγμένων οικονομιών, θα συνεχίσει να είναι υπέρ των αναδυόμενων αγορών.

Σχετικά με τη Βραζιλία, η πτώση της περασμένης εβδομάδας ενίσχυσε τις προοπτικές της σύμφωνα με τη GS και παρά τους κινδύνους συνεχίζει να αποτελεί μια δελεαστική επιλογή.

Facebook Comments