Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί επιμένουν πως η παραμονή στις οικίες είναι υψίστης σημασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού, το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» φαίνεται πως δεν τους αγγίζει όλους.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας και ενώ είναι γνωστό πως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του ιού είναι η εύκολη μετάδοση του, αποφάσισαν να κάνουν…Κυριακή στο χωριό, λες και έχουμε διακοπές.

Τι κι αν ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας,Σωτήρης Τσιόδρας, χθες αναφέρθηκε στο φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, όλο και περισσότεροι σπεύδουν στα εξοχικά τους και τους τόπους καταγωγής τους στην επαρχία.

Η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας είναι απίστευτη και ενδεικτική της χαλαρότητας, αν όχι ανευθυνότητας, με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν τον φονικό ιό, καθώς αυτοκίνητα με οικογένειες και φορτωμένα με βαλίτσες σχημάτιζαν ουρές από το πρωί.

Με την κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας να θυμίζει «απόδραση» τριημέρου και τα αυτοκίνητα φορτωμένα «μέχρι τέλους» – μιας και ο “δρόμος” της πανδημίας προβλέπεται μακρύς, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η ίδια εικόνα θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο και τονίζουν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσως αποτελεί ένα μέτρο μονόδρομο για να μπει φρένο στη διασπορά του Covid-19.

Facebook Comments