Το αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών έσπευσε να σχολιάσει με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της συμμαχίας των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων δυνάμεων στον Α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζοντας.

Συνέχισε μάλιστα σημειώνοντας ότι «η δυναμική του NUPES δίνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη σύμπραξης των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων, με στόχο την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής».

Τι το περίεργο θα πει κάποιος; Το περίεργο είναι ότι του συνασπισμού της Αριστεράς ηγείται ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να εντοπίσει κάποιος τι έλεγε ο Μελανσόν τον οποίο συγχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα, όχι στο μακρινό παρελθόν αλλά πριν τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια λοιπόν τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας».

Πηγή:tomanifesto.gr

Facebook Comments