Είναι τόσο ανεύθυνη και τοξική η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς σε πολύ δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που περνάμε σήμερα, αντί να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των δοκιμασιών, που διέρχεται η χώρα μας, όπως ολόκληρος ο κόσμος, συνεπεία της πανδημίας αρχικά και μετά του Πολέμου στην Ουκρανία, τις μεγιστοποιεί εις βάρος της κοινωνίας, νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

Πιο κοντόφθαλμη κι επιζήμια πολιτική από αντιπολίτευση έχω πολλά χρόνια να δω. Από πριν από το 2015. Από τότε που ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του υπόσχονταν τα πάντα με εξαιρετική επιπολαιότητα κι ανευθυνότητα στους δοκιμαζόμενους απο τα μνημόνια συμπολίτες μας.

Όταν έλεγαν ότι δήθεν θα καταργούσαν τα μνημόνια, με ένα νόμο, με ένα άρθρο. Κλείνοντας το μάτι στους Έλληνες οτι δήθεν θα γυρνούσαμε στην εποχή της προ του 2010 αφθονίας. Και δυστυχώς, όταν κατέλαβαν την εξουσία με ψέματα το 2015 μας φόρτωσαν με το κλείσιμο των τραπεζών κι ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, που φτωχοποίησε ακόμα περισσότερο τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Κι αυτός ο εμπαιγμός που φόρτωσε με δεινά την ελληνική κοινωνία, ποτέ δεν ξεχάστηκε ούτε πρέπει να ξεχαστεί από τους πολίτες, οι οποίοι, δικαιολογημένα, δεν εμπιστεύονται ακόμα τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προτιμούν, επίσης δικαιολογημένα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Και τούτο διότι ο Μητσοτάκης ουδέποτε υποσχέθηκε «λαγούς και πετραχείλια» στους Έλληνες. Αντίθετα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα διαχείρισης μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που ταλανίζουν την Ανθρωπότητα ολόκληρη τα τελευταία τρία χρόνια.

Αρχικά με την πρωτοφανή πανδημία και τα λοκντάουν και στην συνέχεια με τον ουσιαστικά Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει ξεκινήσει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό το αναγνωρίζουν οι πολίτες στον Κυριάκο. Ότι είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης, που δεν λαϊκίζει, δεν πουλάει φούμαρα, αναγνωρίζει τα λάθη του και μαθαίνει από αυτά. Και δεν υπόσχεται πράγματα, που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Επιφέρει μεταρρυθμίσεις, εκεί που είναι εφικτό, συγκρούεται με συμφέροντα, και με παρωχημένες λογικές και συμπεριφορές, που υπονομεύουν την ομαλή, δημιουργική και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και της ελληνικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κι ο λαός της βιώνουν τις συνέπειες πρωτοφανών κρίσεων και δοκιμασιών, από την πανδημία και τον πόλεμο, συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρακολουθώ δημοσκοπήσεις σταθερά και συστηματικά από το 1985 όταν ουσιαστικά πρώτοεισήλθαν στην πολιτική μας ζωή ως εργαλείο πολιτικής κι εκλογικής τακτικής.

Και πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ άλλοτε δεν έχουν δώσει τόσο ισχυρό προβάδισμα σε κόμμα, που βρίσκεται στην κυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής θητείας του. Αυτό αποδεικνύει δύο πράγματα.

Πρώτον ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος είναι πλέον αποτελεσματικός απο τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς, σε σύγκριση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τη διαχείριση των τρομερών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Και δεύτερο ότι οι συμπολίτες μας δεν έχουν συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του για την καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας από το 2015-2019.

Facebook Comments