Και είπε ο Σπίρτζης: “Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο”.

Απ’ αυτό και μόνο, καταλαβαίνει κανείς, την άποψη του ανδρός για τη δημοκρατία. Το μίσος του γι’ αυτήν.

Θα μου πεις κι ο Πολάκης μιλάει έτσι συχνά, γιατί δεν το κάνεις θέμα. Ίσως γιατί, ο Πολάκης δε με τρομάζει, μπορώ να του προσάψω τα πάντα, εκτός από αυτό. Γελάω, αηδιάζω, θλίβομαι, αλλά μέχρι εκεί… Ο Σπίρτζης με τρόμαξε.

Όχι τόσο τα λόγια του, αλλά η φωνή του. Αυτή η μπάσα φωνή, που ακούγεται λες κι η μαύρη ψυχή επικοινωνεί απ’ευθείας με το λάρυγγα και ξερνιέται γύρω, σαν τα φρεάτια όταν βρέχει καταρακτωδώς και ξεχειλίζουν τα απόβλητα… Οχι, δεν θα είναι απλές εκλογές αυτές…

Η προαιώνια μάχη του Καλού με το Κακό θα είναι. Κι επειδή το ομολογούν απειλητικά πλέον, ότι η… δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς, επειδή κανένας δημοκράτης Έλληνας, όπου κι αν ανήκει πολιτικά, δεν περισσεύει, επειδή πολύ και άδικο αίμα ελληνικό χύθηκε στον Εμφύλιο, επειδή η Δημοκρατία δεν επιβάλλεται, αλλά μόνο εξελίσσεται και ισχυροποιείται, επειδή η χώρα μας γέννησε το Λεωνίδα αλλά γέννησε και τον Εφιάλτη, για όλα αυτά τα Επειδή λοιπόν, φερόμαστε λογικά και πατριωτικά !

Η ψήφος μας είναι ο τρόπος, αυτούς τους σύγχρονους Εφιάλτες να τους αδειάσουμε μια και καλή, στον Καιάδα της Ιστορίας!

ΝΔ

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν όσα είπε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μεταξύ άλλων ο κ.Σπίρτζης είπε «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο».

Στην ίδια εκδήλωση βρέθηκε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπονόησε πως το ΠΑΣΟΚ εκβιάζεται από τη ΝΔ και γι αυτό μπορεί να μην συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ», ενώ χαρακτήρισε «κολλημένο» το ΚΚΕ.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την «πρώτη φορά».

Στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ.Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ».

Δηλαδή, αυτοί που απευθύνεται ο κ.Τσίπρας είναι «πιασμένοι» και κολλημένοι! Με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή δημοκρατία «μυρίζει»…

Facebook Comments