Αυτό που συμβαίνει τελευταίες ημέρες με τις επικείμενες εκλογές της 21 Μαΐου, οι οποίες διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν πως αυτό είναι το καλύτερο σύστημα για την εκπροσώπηση του κυρίαρχου λαού στη Βουλή. Και ότι χρειάζονται συνεργασίες κομμάτων προκειμένου να βγει μια πιο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση προς όφελος των ελλήνων πολιτών.

Την ίδια ώρα, τα ίδια κόμματα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα όσο και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μεταξύ τους γιατί τους χωρίζουν τεράστιες, όπως υποστηρίζουν, διαφορές για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Ενώ στα λόγια τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, την ίδια ώρα λένε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν γιατί δεν μπορούν να προσεγγίσουν το ένα το άλλο.

Μέσα σ’ αυτό το παρανοϊκό σκηνικό η χώρα πρέπει να κυβερνήσει και πρέπει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον της πατρίδας μας και ούτε να αγνοούμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καθώς η συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των εντάσεων που επικρατούν και στην οικονομία και στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών- Ρωσίας, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να μπλέξει μετεκλογικές περιπέτεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα την οδηγούσαν σε αστάθεια κι αβεβαιότητα.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, που εγγυάται δυστυχώς μεγάλα προβλήματα για την διακυβέρνηση της πατρίδας μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προβάλουν την μόνη ρεαλιστική επιλογή που έχει ο έλληνας ψηφοφόρος που δεν είναι άλλη από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης η οποία με ισχύ και τόλμη θα προχωρήσει τη χώρα μπροστά.

Αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση που υπάρχει για την Ελλάδα μέσα σ’ αυτό το δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Σε αυτή τη λύση συμβάλλει και το γεγονός ότι οι πολίτες, όπως καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις, απωθούνται από την ένταση από την σύγκρουση από την γενικευμένη αστάθεια και επιζητούν σταθερότητα και ρεαλισμό.

Κάποιοι από το χώρο της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι δήθεν το κυβερνών κόμμα έχει απομονωθεί πολιτικά από την από τα άλλα κόμματα. Είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός αυτός, καθώς είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως καταδεικνύουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης, είναι κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του δεν απευθύνονται στα άλλα κόμματα. Απευθύνονται στους έλληνες. Στον καθένα από τους ψηφοφόρους ξεχωριστά και τους καλούν να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, με γνώμονα το μέλλον της πατρίδας. Το αύριο είναι αυτό που τον απασχολεί. Όχι οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Την απόφαση για την διακυβέρνηση της χώρας δεν θα την λάβουν στο παρασκήνιο, κάποια εξωθεσμικά συμφέροντα. Αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 21 Μαΐου. Μια ψήφο καθοριστική για το αύριο, για το μέλλον της Ελλάδος, για όλους τους έλληνες, για τις μελλοντικές γενεές.

Οι εκλογές αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο μικρής και μικροπρεπούς εκμετάλλευσης για κομματικούς λόγους και κομματικά συμφέροντα. Οι σκοπιμότητες πρέπει να υποχωρήσουν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος που είναι πάνω από όλους μας. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι οι έλληνες με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου θα ανοίξουν το δρόμο για μια ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. 

Facebook Comments