Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21 Μαΐου έχει ξεκινήσει. Η κάλπη που θα στηθεί σε λίγες μέρες από τώρα, είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Καθώς για πρώτη φορά από το 1974 και μετά, οι εκλογές διεξάγονται με την απλή αναλογική, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό αποτελεσματικής και σταθερής κυβέρνησης και οδηγεί ενδεχομένως σε αστάθεια και σε κυβερνήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες δοκιμασίες της εποχής μας. 

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει μία σαφέστατη πρόταση για την διακυβέρνηση της πατρίδας μας. Ζητεί ισχυρή υποστήριξη έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής την αυτοδυναμία που εξασφαλίζει την σταθερότητα, την ισχύ και την αποτελεσματικότητα για όλους τους Έλληνες και την χώρα μας.

Η πρόταση αυτή της Νεας Δημοκρατίας δείχνει ότι είναι αποτελεσματική, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ότι το κυβερνών κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να συνεχίσουν να ηγούνται της Ελλάδος στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Ποτέ άλλοτε στα χρονικά της χώρας, το κυβερνών κόμμα δεν είχε τόσο ισχυρό προβάδισμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από μια τετραετία διακυβέρνησης.

Και ποτέ άλλοτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχανε ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Είναι πρωτοφανές. Και αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κατόρθωσαν στην τετραετία που προηγήθηκε να κρατήσουν όρθια την πατρίδα, μέσα σε πολύ δύσκολες δοκιμασίες και καταστάσεις. Και αυτό αναγνωρίζεται από μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στην τετραετία αυτή, η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣυΡιζΑ, δεν κατόρθωσε να πείσει ικανό αριθμό πολιτών ότι διαθέτει αξιόλογη εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της πατρίδας.

Υπό τις συνθήκες αυτές, σε λίγες μέρες, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις κάλπες που θα στηθούν το κυβερνών κόμμα εκτιμάται ότι θα κερδίσει την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αν ακόμα στις εκλογές με απλή αναλογική δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει τον απαιτείται ο αριθμό των 151 βουλευτών για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κύριος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να προχωρήσεις και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην οποία με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής η χώρα θα αποκτήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση που της αρμόζει.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει οτι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα προκύψουν μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που είναι λίαν αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν εις όφελος του ελληνικού λαού. Ιδίως μάλιστα όταν ακούμε παρανοϊκές προτάσεις απο κόμματα και πολιτικούς της αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνουν ακόμα και κατάρρευση και κλείσιμο των τραπεζών, παράλληλα νομίσματα, τοπικά νομίσματα, Δήμητρες και Δημητρούλες κι άλλες άκρως γραφικές, ανόητες και επικίνδυνες προτάσεις.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, είναι σαφές οτι αντιμάχονται δύο σαφείς και διακριτές προτάσεις. Με την αντιπολίτευση, ιδίως την αριστερά, η Ελλάδα θα μπλέξει και πάλι σε περιπέτειες χειρότερες από το 2015 και σε αστάθεια μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Με την πρόταση της ΝΔ δεν γυρίζουμε πίσω. Αλλά προχωράμε μπροστά, αποφασιστικά, δυνατά, τολμηρά. Η απόφαση είναι του κυρίαρχου ελληνικού λαού, που θα την πάρει με υπευθυνότητα και σωφροσύνη στις 21 Μαΐου. Κι είμαστε βέβαιοι οτι θα είναι η σωστή. Γιατί εμπιστευόμαστε την κρίση του λαού!

Facebook Comments