Με ράλι ανόδου αντιδρά σήμερα μία ημέρα μετά τις εκλογές, το Eλληνικό Xρηματιστήριο, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με κέρδη άνω του 6%.

Ουσιαστικά, η αγορά προεξοφλεί όχι μόνο ότι θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές, αλλά ενδεχομένως και ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με κέρδη 6,03%, στις 1.200,64 μονάδες, αλλά πλέον (ώρα 11:42 π.μ.) η άνοδος έχει ξεπεράσει το 7%. Συγκεκριμένα, ο ΓΔ ενισχύεται σε ποσοστό 7,20%, στις 1.213,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 125,68 εκατ. ευρώ!

Να σημειωθεί πως η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας είναι από τη Fitch στις 9 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, τα ελληνικά ομόλογα είχαν καλύτερη επίδοση σήμερα από τα άλλα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Καθώς οι επενδυτές θεωρούν απίθανο να υπάρξει απόκλιση από τη σημερινή δημοσιονομική πειθαρχία μετά την εντυπωσιακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές.

Οι αποδόσεις 10ετών κρατικών ομολόγων, οι οποίες κινούνται αντίθετα από τις τιμές τους, μειώθηκαν κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,948%.

Η διαφορά μεταξύ της απόδοσης των ελληνικών και των γερμανικών 10ετών τίτλων (spread) μειώθηκε κατά 4 μ.β. στις 146 μ.β.

Facebook Comments