Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Από την μια μεριά μας κατακλύζουν αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που τροφοδοτούνται την συγκεκριμένη στιγμή από τους δύο πολέμους που εξελίσσονται κοντά μας, καθώς και από την ακρίβεια που δεν λέει να μας εγκαταλείψει κ.α..

Από την άλλη πάλι μεριά όσοι από μας είναι αισιόδοξοι με βάση την λογική ή έστω και από την φύση μας, ελπίζουμε παρά τις δυσκολίες, σε καλύτερες μέρες οι οποίες όμως δεν θα έλθουν έτσι από το πουθενά αλλά και με την δική μας συμβολή. Και αυτή την Κυριακή καλούμαστε να συμβάλλουμε σε αυτό με την ψήφο μας.

Η ψήφος σε οποιεσδήποτε εκλογές δίνει την ώθηση στο να δημιουργηθούν θετικές αλλαγές. Και οι αλλαγές ως γνωστόν ξεκινούν πρώτα από εμάς και γι αυτό η φωνή μας πρέπει να ακουστεί. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του για το τι πρέπει να γίνει για το κοινό καλό όλων μας ως Ευρωπαίοι πολίτες, και η ψηφοφορία είναι ο καλύτερος τρόπος για να το δηλώσουμε αυτό.

Η ψήφος είναι η φωνή του πολίτη, μέσω της οποίας εκφράζει τις ελπίδες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του για ένα καλύτερο μέλλον. Κάθε πολίτης με την ψήφο του έχει μερίδιο στη διαμόρφωση της πορείας της χώρας και η ψηφοφορία του δίνει αυτή την ευκαιρία!

Με την ψήφο μας συμμετέχουμε στις αποφάσεις σχετικά με την ποιότητα ζωής που θέλουμε για τον εαυτό μας, την στενή οικογένειά μας, αλλά και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή οικογένειά μας. Υπάρχουν πολλά κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζονται από τις εκλογές και επηρεάζουν όλους μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ζητήματα όπως η υγεία, η παιδεία, η στέγη, η δουλειά, η προστασία του περιβάλλοντος κ.α..

Όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να έχουμε δικαίωμα ψήφου έχουμε κοινωνική ευθύνη να πάμε να ψηφίσουμε και ελπίζω ότι οι περισσότεροι θα το κάνουμε. Κάθε ψήφος μας είναι κι ένας φόρος τιμής για αυτούς που πριν από εμάς, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ακόμη, για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε και να διαμορφώνουμε σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας.

Εάν πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι η φωνή μας δεν έχει δύναμη και γι αυτό τον λόγο επιλέξουμε να απέχουμε από την ψηφοφορία, και αντίθετα αυτοί που δεν αισθάνονται έτσι πάνε να ψηφίσουν, τότε θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και για το δικό μας μέλλον και ίσως αυτό το μέλλον να μην μας αρέσει…

Αν το να μπορούμε να ψηφίζουμε σήμερα στην Ευρώπη το θεωρούμε αυτονόητο, ας μην ξεχνούμε ότι ακόμη και σήμερα, σε κάποια μέρη του κόσμου η μάχη για Δημοκρατία για ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται…

Επίσης σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι στην Ευρώπη που είναι το σπίτι μας, από ιδρύσεώς της δεν έχουν υπάρξει πολεμικές συγκρούσεις, κάτι που ήταν άλλωστε ένα από τα κύρια ζητούμενα για την δημιουργία της.

Και είναι αυτό το μέγιστο κεκτημένο της Ειρήνης στην περιοχή μας, που κάνει όσα μικρά ή μεγάλα ζητήματα δεν έχουν βρει τον δρόμο τους, να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα προωθήσουμε και να τα επιτύχουμε. Αντιθέτως μάλιστα.

Κάθε ψήφος μετράει και έχει την δύναμη να σπρώξει τα πράγματα είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό και που όμως και τα δύο θα έχουν τον ανάλογο αντίχτυπο σε όλους μας. Ας βοηθήσουμε με την ψήφο μας να κάνουμε την διαφορά στην Ευρώπη των λαών, της Ειρήνης, της ευημερίας, των ίσων ευκαιριών.

Σε καθένα από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, σίγουρα θα βρούμε 4 υποψηφίους (τόσους σταυρούς δικαιούται ο καθένας μας) ικανούς να εκπροσωπήσουν εμάς και την χώρας μας επάξια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που αξίζουν την ψήφο μας. Ας τους ψηφίσουμε!

Facebook Comments