Μια εξαιρετικά επικίνδυνη τάση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των εφήβων έχει κατακλύσει το TikTok, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η τάση αυτή είναι το chroming, κατά το οποίο οι ανήλικοι εισπνέουν τοξικούς ατμούς από προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η εισπνοή ατμών δεν είναι κάτι νέο και εδώ και καιρό αποτελεί ένα επίμονο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Οι ανήλικοι εισπνέουν διάφορους ατμούς ή αέρια που τους προκαλούν μια σύντομη αίσθηση ευφορίας. Εκτός από εθισμό, η εισπνοή των τοξικών ατμών μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και θάνατο.

Οι ερευνητές πίσω από αυτή τη νέα μελέτη λένε ότι το TikTok έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον για αυτή την τάση.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 109 σχετικά βίντεο που είχαν αναρτηθεί στο TikTok και τα οποία είχαν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 25 εκατομμύρια θεάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι 1 στα 3 βίντεο προωθούσαν την εισπνοή τοξικών ατμών από ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι ευρέως, ήταν βερνίκια νυχιών (12%), διαλυτικά μπογιάς (11%), βενζίνη (11%), αποσμητικά σπρέι (11%) και λακ μαλλιών (6%). Περισσότερα τα μισά βίντεο αναφέρονταν στον εθισμό.

Facebook Comments