Στα βαρέα και ανθυγιεινά μπαίνουν οι Νοσηλευτές – Οι ανακοινώσες Γεωργιάδη

3 λεπτά ανάγνωση
28 Νοεμβρίου 2024

Την ένταξη των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στα βαρέα και ανθυγιεινά ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μόλις ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία».


«Έχω ήδη πει, πριν από εσάς, το έχω ανακοινώσει στην ΠΟΕΔΗΝ, σε δύο συναντήσεις μου, ότι για τους νοσηλευτές, θα εξομοιωθεί το καθεστώς τους και θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά», απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σε σχέση με το περιεχόμενο τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα το κόμμα του και προτείνει την ένταξη των νοσηλευτών στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Διευκρίνισε, δε, ότι «η νομοθέτηση όμως δεν γίνεται στο πόδι. Γίνεται όπως πρέπει να είναι. Περνάει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχουν μετρήσει ακριβώς πόσο μας κοστίζει, ποιους αφορά, αλλά ναι, δεσμευόμαστε ότι αυτό θα γίνει, και το έχουμε πει. Πριν από την τροπολογία σας, το έχω ανακοινώσει δύο φορές και ασφαλώς θα το κάνω όταν είμαι έτοιμος να νομοθετήσω σωστά, το ξεκαθαρίζω. Γιατί όντως οι νοσηλευτές εκεί έχουν αδικηθεί και δεν θέλω κανένας να αισθάνεται αδικημένος από το σύστημα» είπε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπ. Μπιμπίλας για Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχω αισθανθεί ότι ξεπέρασε το όριο»

Όταν η κριτική προέρχεται πλέον εκ των έσω, το πολιτικό μήνυμα αποκτά

Κ.Βελόπουλος: «Το θέαμα της Βουλής που έχει γίνει οίκος ανοχής με θλίβει»

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου περί «θεάματος» στη Βουλή άνοιξε νέο κύκλο

Συνταγματική Αναθεώρηση: Μεταρρυθμιστικό όραμα ή θεσμικό πυροτέχνημα για αλλαγή ατζέντας;

Στην πολιτική σκηνή, ο χρονισμός (timing) κάθε εξαγγελίας είναι συχνά εξίσου σημαντικός,