Μια σταθερή πτώση του EUR απαιτεί είτε οι εκροές κεφαλαίων να ξεπεράσουν το τρέχον πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών που είναι στο 2,0% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης είτε το EUR να χρησιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο ως funding currency.

Η αύξηση της μεταβλητότητας στο Forex οδήγησε τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες στη μείωση των επενδύσεων σε non euro νομίσματα ενώ μεγάλες τράπεζες προχώρησαν σε επαναπατρισμό κεφαλαίων αντί να προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις σε ξένα νομίσματα. Η χρήση του EUR ως funding currency πρέπει να γίνει μέσω της αγοράς ομολόγων συνδεδεμένων με το ευρώ και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά ώστε να υποστηρίξουν μια σταθερή πτώση του EURUSD.

Η ισοτιμία θα πρέπει να κλείσει κάτω από τα 1,1220 προκειμένου να ανατρέψει και πάλι την τεχνική του εικόνα. Τα flows είναι υποστηρικτικά για το EUR καθώς μεγάλα funds χρησιμοποιούν το EUR ως hedging για το Brexit. Σύμφωνα με τη MS, οι πωλήσεις μέσω options είναι περισσότερο δελεαστικές.

Το JPY αναμένεται ότι θα ευνοηθεί σημαντικά από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και από την άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Επιπλέον, η μείωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου αποτελεί μια ακόμα στήριξη για το ιαπωνικό νόμισμα.

Ενόψει της Συνόδου των G7 στις 20-21 Μαΐου και της νέα Συνόδου στις 26-27 Μαΐου, οι παρεμβάσεις είναι απίθανες και αυτό στηρίζει την άποψη της MS για νέες πωλήσεις σε USDJPY.

Facebook Comments