JP Morgan: Γυρίζουμε σε long τις θέσεις μας στα εμπορεύματα

5 λεπτά ανάγνωση
10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ριζική αλλαγή στρατηγικής προχώρησε η JP Morgan, θέτοντας πλέον στην στάση της απέναντι στα εμπορεύματα σε long – ειδικά τα βασικά μέταλλα και το χαλκό- κλείνοντας παράλληλα την sell στάση της (δηλαδή, underweight) στα πολύτιμα μέταλλα, γυρνώντας την σε ουδέτερη.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς τον τελευταίο μήνα η JPM έχει προχωρήσει σε μαζικές αγορές χρυσού, εν μέρει για την αποκατάσταση των εξαντλημένων αποθεμάτων χρυσού στο χαρτοφυλάκιό τη), αφού το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει μόνο σταθεροποιηθεί, αλλά έχει εισέλθει σε bull market, δίνοντας κέρδη της τάξης 20% σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει η τράπεζα, «γυρίζουμε σε long τις θέσεις μας στα εμπορεύματα και δίνουμε στάση overweight έναντι των μετρητών και των επενδύσεων στην αγορά σταθερού εισοδήματος».

Ανάκαμψη της μεταποίησης διεθνώς

Η ισχυρή ανάκαμψη των παγκόσμιων δεικτών μεταποίησης, PMI, η βελτίωση της φυσικής ζήτησης και η πρώτη αναβάθμιση από τον περασμένο Φεβρουάριο από τους οικονομολόγους της για την ανάπτυξη της Κίνας , την οδηγούν, όπως εξηγεί να γυρίσει σε overweight την στάση της στα commodities.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βασικά μέταλλα και το χαλκό, δεδομένου του πολύ μεγάλου μεριδίου της Κίνας στην παγκόσμια ζήτηση μετάλλων και ως εκ τούτου, γίνεται overweight στα βασικά μέταλλα και το χαλκό σε συνδυασμό με την μακροχρόνια overweight στάση της στον κλάδο της ενέργειας.

Όπως επισημαίνει, επίσης κλείνει την underweight στάση της στα πολύτιμα μέταλλα δεδομένης της πολύ θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί,των περισσότερων καθαρών θέσεων στον κλάδο πλέον και της επικείμενης έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράλι χρυσού εν μέσω πολεμικής κλιμάκωσης – Στο +25% από τις αρχές του έτους

Ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του πορεία για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Συναγερμός στις αγορές: Το πετρέλαιο φλερτάρει με τα $150 αν κλείσει το Στενό του Ορμούζ

Οι τιμές πετρελαίου παραμένουν υψηλές, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή αυξάνει

Ράλι στον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής κλιμάκωσης

Ο χρυσός ενισχύθηκε για τέταρτη ημέρα, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή