Άνδρα που συνδέεται με τον τρομοκρατικό ισλαμιστικό πυρήνα που αιματοκύλισε την Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα συνέλαβε η Αστυνομία της Καταλονίας.

Πρόκειται για ένα 24χρονο, που κατοικεί στην Ισπανία αλλά προέρχεται από το Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Αστυνομία ερευνά το ρόλο του νεαρού στην αγορά των πρώτων υλών που χρησιμοποίησε ο πυρήνας για να παρασκευάσει περίπου 100 κιλά της εκρηκτικής ουσίας TATP. Πρόκειται για το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στο Μάντσεστερ την τελευταία τριετία.

Ο πυρήνας της Καταλονίας είχε επίσης αποκτήσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου, τις οποίες είχε αποθηκεύσει σε ένα σπίτι στην κωμόπολη Αλκανάρ.

Το σπίτι-αποθήκη καταστράφηκε από έκρηξη στις 16 Αυγούστου, γεγονός που ανάγκασε τα μέλη του πυρήνα να χτυπήσουν με οχήματα στην Βαρκελώνη και την κοντινή κωμόπολη Καμπρίλς, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο πυρήνας σχεδίαζε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεις, με εκρηκτικά, σε εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης.
 

Facebook Comments