Πλοίο με 130 πρόσφυγες Ροχίνγκια ανατράπηκε στο Μπανγκλαντές – 13 νεκροί

2 λεπτά ανάγνωση
28 Σεπτεμβρίου 2017

Σκάφος που μετέφερε 130 πρόσφυγες Ροχίνγκια που διέφευγαν από τη βία στη Μιανμάρ ανατράπηκε στον Κόλπο της Βεγγάλης, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το γραφείο του ΔΟΜ στο Μπανγκλαντές, σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ανέφερε πως 13 σοροί έχουν ανασυρθεί, περιλαμβανομένων και εκείνων οκτώ παιδιών.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα πως ο αριθμός των προσφύγων Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου ξεπέρασε το συμβολικό όριο των 500.000 ανθρώπων.

“501.800 νέες αφίξεις καταγράφηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου”, ανέφεραν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και μκο στην έκθεση παρακολούθησης της κατάστασης που συνέταξαν. Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης πως η ροή των διελεύσεων στα σύνορα έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Πορτοσάλτε για Τρίκαλα: «Το να λένε ότι η Κυβέρνηση δολοφόνησε είναι τυμβωρυχία και εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών»

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τις αντιδράσεις για την υπόθεση των Τρικάλων.

Εφτά νεκροί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στη Ρουμανία

Σε σοβαρό δυστύχημα φέρονται να εμπλέκονται Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Ισπανία: 39 νεκροί, 73 τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη νότια Ισπανία, στο οποίο ενεπλάκησαν δυο συρμοί υψηλής ταχύτητας,