Τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις καθιστούν τις πρόωρες εκλογές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης αρκετά απίθανες. Αυτό επισημαίνει σε νέο της report η Citigroup μετά και την τελευταία δημοσκόπηση η οποία έδειξε προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 12 μονάδες βάσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18%, σταθερά σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση τον Νοέμβριο. Το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 9,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5% και το ΚΚΕ 6,5%. Η δημοσκόπηση επίσης έδειξε ότι το 70% των πολιτικών αισθάνονται ότι η χώρα πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την σωστή επιλογή ως πρωθυπουργός σύμφωνα με το 30%, σε σύγκριση με το 21% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, αν και το 46% λέει ότι δεν προτιμά κανέναν.

Παρά τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και τις αυξανόμενες πιθανότητες εξόδου από το έπος των διασώσεων το καλοκαίρι του 2018, η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης δεν βελτιώνεται πολύ, τονίζει η Citigroup,

Η συνεχιζόμενη λιτότητα και η επανέναρξη των πλειστηριασμών ακινήτων αυτό το μήνα, ως μέρος των συμφωνηθέντων μέτρων διάσωσης, πιθανότατα επιβαρύνουν την κυβέρνηση δημοσκοπικά, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα.

Όπως καταλήγει η Citi, η διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις καθιστούν τις πρόωρες εκλογές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης αρκετά απίθανες, αλλά και τα ατυχήματα δεν μπορούν να αποκλειστούν καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζεται σε μια μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments