Νουί: Αναρμόδια η ΕΚΤ σε φαινόμενα ξεπλύματος χρήματος από τις τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
22 Φεβρουαρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υπεραμύνθηκε σήμερα του εποπτικού της έργου, αναφέροντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή.

Η ΕΚΤ δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην περίπτωση της λετονικής τράπεζας ABVL, η οποία κατηγορείται από αρχές των ΗΠΑ για εμπλοκή της σε μεγάλης κλίμακας ξέπλυμα χρήματος για Ρώσους πελάτες της.

«Παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα βαθύτερων αδυναμιών της διακυβέρνησης μίας τράπεζας, αλλά η ΕΚΤ δεν έχει τις ανακριτικές αρμοδιότητες για να τις αποκαλύψει», δήλωσε η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί σε ανακοίνωσή της. «Αυτό είναι έργο των εθνικών Αρχών κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», πρόσθεσε.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριές απώλειες στις τράπεζες – Με θετικό πρόσημο η ΕΥΔΑΠ σε συνεδρίαση μαζικών ρευστοποιήσεων

Ισχυρό κύμα πωλήσεων σάρωσε τη Λεωφόρο Αθηνών, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και rebalancing οδήγησαν σε αρνητικό φινάλε τον Φεβρουάριο

Με πιέσεις στις τράπεζες και αυξημένο τζίρο λόγωMSCI, ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν