Ισπανία: Χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ το 2015

2 λεπτά ανάγνωση
30 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο χρέος που θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ το 2015, προτού αρχίσει να μειώνεται από το 2017, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ισπανίας που παρουσιάστηκε την Τρίτη.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με δημόσιο χρέος στο 97,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον υπουργό Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο.

Το χρέος προβλέπεται να αυξηθεί στο 100,3% του ΑΕΠ το 2015, στο 101,5% το 2016, προτού μειωθεί στο 98,5% το 2017.

Οι προβλέψεις αυτές λαμβάνουν υπ’ όψιν τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, που προβλέπουν τον συνυπολογισμό των παράνομων δραστηριοτήτων (λαθρεμπόριο ναρκωτικών, πορνεία) στις εθνικές στατιστικές, θεωρώντας πως πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές οι οποίες γίνονται «ελεύθερα», δηλαδή μεταξύ συναινούντων ενηλίκων.

Παράλληλα, προσμετρώνται και οι δαπάνες για τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης και του στρατιωτικού τομέα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Wood: Θετικά σημάδια, αλλά χωρίς ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα – Το “αγκάθι” του τουρισμού

Σταθερές διατηρεί τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ελλάδας η Wood

Ν. Παππάς: «Δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα το χρέος»

Η δήλωση του Νίκου Παππά ότι «δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα

Το Χ.Α στον ρυθμό των ενεργειακών τιμών, το τρενάκι του τρόμου και οι άμυνες

Ένα «ψύχραιμο» και κάπως καθησυχαστικό μήνυμα του συνέδριου της Euronext που έγινε