Deutsche Bank: Πιθανό ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα

3 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2015

Η ελληνική πλευρά έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος και η γερμανική πλευρά απάντησε, παραδόξως, θετικά. Υπό αυτό το πρίσμα, η Deutsche Bank δεν το θεωρεί καθόλου απίθανο.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, Τζιμ Ριντ, τα χρονικά περιθώρια που έχει η Ελλάδα μπροστά της είναι δεσμευτικά.

Στην πραγματικότητα, ο πυρετός των διαβουλεύσεων μεταφέρεται στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για τις 21-22 Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας. Κατά τον Ριντ, εκεί θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αν και η βασική του άποψη είναι ότι φτάνουμε στο τέλος του παιχνιδιού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Ριντ δεν βλέπει να υπάρχει στο άμεσο μέλλον τυχόν εκταμίευση κονδυλίων προς την Ελλάδα από τους δανειστές. Εκτός και αν υπάρξει στο ενδιάμεσο μια συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο και μια παράλληλη επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή, μέσω της ψήφισης νόμων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Ριντ καταλήγει ως εξής: όπως έχουν τα πράγματα, ένα δημοψήφισμα είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί, από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές αναφέρονται σε αυτό και δεν το απορρίπτουν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο μεγάλη και πραγματική είναι η απειλή του οικονομικού υπερόπλου της Ευρώπης

Έπειτα από την υποχώρησή του σχετικά με τη Γροιλανδία και την επιβολή

Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Deutsche Bank 

Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη και σε υποκατάστημα

Τί βλέπουν οι αναλυτές για τις αγορές το 2026, τι «ψηφίζουν» και τι φοβούνται τα funds

Συνέχιση της ανόδου των αγορών το 2026 αναμένουν σε γενικές γραμμές αναλυτές