Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν όταν ένας 25χρονος έριξε το βαν που οδηγούσε πάνω σε δεκάδες πεζούς στο κέντρο του Τορόντο. Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας έκανε λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια».

Ειδικότερα, στις 13:26 τοπική ώρα (20:26 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία έλαβε μια κλήση στον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, σύμφωνα με την οποία φορτηγακι είχε χτυπήσει πεζούς στην οδό Γιανγκ, έναν από «τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Καναδά», στο κεντρικό Τορόντο. Το λευκό φορτηγάκι κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα άρχισε να χτυπάει ανθρώπους στα πεζοδρόμια της οδού Γιανγκ, όπου κάθονταν ή βάδιζαν πολλοί υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται στην περιοχή και έκαναν διάλειμμα για μεσημεριανό. Το όχημα συνέχισε την φονική πορεία του για τουλάχιστον «ένα χιλιόμετρο», όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Τορόντο, ο Μαρκ Σόντερς.

Στις 13:52, 26 λεπτά μετά την πρώτη κλήση, «ένας άνδρας συνελήφθη» κοντά στο φορτηγάκι, που ήταν ακινητοποιημένο στο πεζοδρόμιο, με το μπροστινό του μέρος να έχει υποστεί ζημιά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οδηγός του βαν ήταν ο Άλεξ Μινασιάν, 25 ετών, κάτοικος του Ρίτσμοντ Χιλ, ενός προαστίου στο βόρειο Τορόντο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει την στιγμή της σύλληψης ενός άνδρα λίγα λεπτά μετά την τρελή πορεία ενός άσπρου βαν σε κεντρική λεωφόρο του Τορόντο.

Νωρίτερα:

Πολλοί πεζοί παρασύρθηκαν πριν λίγη από ημιφορτηγό στο Τορόντο του Καναδά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της πόλης. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία κάνουν λόγο για οκτώ έως δέκα τραυματίες. Άγνωστη είναι η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

 

 

Facebook Comments