Σε υψηλά 7 ετών ο Nikkei

2 λεπτά ανάγνωση
4 Νοεμβρίου 2014

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών σκαρφάλωσαν οι ιαπωνικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να επικροτούν την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,7% στις 16.862,47 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από το 2007 – διευρύνοντας τα κέρδη 4,8% που είχε καταγράψει την Παρασκευή. Χθες, το ιαπωνικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό.

Η αξία των συναλλαγών στο κύριο ταμπλό της αγοράς ανήλθε στα 5,4 τρισ. γιεν και είναι η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους δείκτες, ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 2,6% στις 1.368,65 μονάδες, ενώ ο JPX-Nikkei Index 400 διαμορφώθηκε στις 12.507,72 μονάδες, αυξημένος κατά 2,8%.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.

Ανοδικά οι αγορές της Ασίας με ώθηση από τη Μέση Ανατολή

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές επέστρεψαν στο

Ασία: Ιστορικό ράλι για Nikkei και Taiex με φόντο πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με τον ιαπωνικό Nikkei