Η απόδοση στο ελληνικό 5ετές διατηρείται κάτω του 3%, ενώ η απόδοση στο 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται σήμερα στο 3,830% με άνοδο της τάξης του 0,80% από το προηγούμενο κλείσιμο, και συνεχίζει να διατηρείται σε επίπεδα κάτω του 4%, ένα “φράγμα” το οποίο έσπασε την περασμένη Τρίτη μετά από 2,5 περίπου μήνες.

Παράλληλα, απέχει πολύ λίγο από τα χαμηλά 12ετίας και το 3,65% που άγγιξε στα τέλη του Ιανουαρίου, γεγονός το οποίο έβαλε στο τραπέζι την έκδοση του 7ετούς ομολόγου που ακολούθησε στις 8 Φεβρουαρίου, αν και το timing συνέπεσε με την παγκόσμια αναταραχή στις αγορές και με το μεγάλο sell-off στην Wall Street το οποίο επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα και την risk-off διάθεση.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι ότι η απόδοση του 7ετούς ομολόγου διαμορφώνεται πλέον κάτω από την απόδοση της έκδοσής του τον Φεβρουάριο – που πέρασε από… 40 κύματα αφού εκτοξεύθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα πάνω από το 4,2%. Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στο 3,4933% (έναντι 3,5%) γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη πολύ ισχυρό σήμα για τον ΟΔΔΗΧ, αφού θεωρητικά, οι επενδυτές που το επέλεξαν δεν είναι πλέον ζημιωμένοι.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments