Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις ώστε να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για γεωπολιτικούς λόγους. Αντίθετα, ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται ανοιχτός ακόμα και σε έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η διαφωνία μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών έχει επεκταθεί και στην 311μελή κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU) στην γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag), η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τυχόν αλλαγές στο Μνημόνιο ή ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Όπως μάλιστα μεταδίδει το Bloomberg, πολλοί βουλευτές του CDU-CSU δυσκολεύονται να στηρίξουν την θέση της κ. Μέρκελ, και αν υποχρεωθούν να επιλέξουν θα συμπαραταχθούν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μια από τις πηγές του Bloomberg σημείωσε μάλιστα πως η κ. Μέρκελ ίσως χρειαστεί να συνδέσει την ψήφο για στήριξη στην Ελλάδα με μια ψήφο εμπιστοσύνης, ουσιαστικά υποχρεώνοντας τους βουλευτές της να υποστηρίξουν τη θέση της.

Facebook Comments