Νέες δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ έκαναν ξεκάθαρο ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειάζεται για να βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία να επιστρέψει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Praet, το προσωπικό της ΕΚΤ έχει την πλήρη ελευθερία προκειμένου να σχεδιάσει μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως προκατάληψη. Φυσικά, υπάρχουν και απόψεις εντός της ΕΚΤ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι συντηρητικές.

  • Ο Knot της ΕΚΤ εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την απύθμενη ρευστότητα η οποία δε βοηθάει την οικονομία αλλά δημιουργεί χρηματοοικονομικές φούσκες.
  • Κέρδη κατέγραψε ο S&P 500 που βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά. Οι μεγάλοι επενδυτές αποδεικνύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν το δείκτη όπου επιθυμούν.
  • Νέα πτώση για το πετρέλαιο που δε μπορεί να βρει ένα επίπεδο προκειμένου να σταθεροποιηθεί.
  • Πάνω από τα 117,00 γεν και πάλι η ισοτιμία USD/JPY και σε νέα πολυετή υψηλά.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.185 Υψηλό: 1.204 Χαμηλό: 1.183 Κλείσιμο: 1.196

 


Το πολύτιμο μέταλλο κατάφερε να διασπάσει ανοδικά τα $1.200 αλλά δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από αυτά τα επίπεδα. Η διατήρηση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής δυναμικής από το χρυσό δείχνει ότι το δολάριο δε θα μπορούσε να συνεχίσει να κινείται ανοδικά και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε δει κάποια διόρθωση εξακολουθούμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Τα $1.183 αποτελούν τη σημαντικότερη στήριξη για το πολύτιμο μέταλλο και κάτω από αυτήν, θα επιστρέψουμε σε πωλήσεις με στόχο τα χαμηλά των $1.131. Η άνοδος είναι διορθωτική και θεωρούμε ότι ο χρυσός δύσκολα θα μπορέσει να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.183                   1.204
1.170                   1.210
1.162                   1.218
1.150                   1.226

Facebook Comments