Οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς ομολόγου συνεχίζουν να διαμορφώνονται πάνω από το 4% και στο 4,044% με άνοδο 0,72% από τα επίπεδα της Παρασκευής. Στο 3,056% με άνοδο 0,76% κινούνται οι αποδόσεις στο 5ετές ομόλογο, ενώ σταθερά και κοντά στο 3,7% διαμορφώνεται το yield στο 7ετές.

Ο τζίρος στην ΗΔΑΤ από τις αρχές του μήνα, ο οποίος αποτελεί έναν μήνα όπου τον πρώτο λόγο έχουν κυρίως οι πωλητές, αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ και έχει ανεβάσει ταχύτητα από τον Απρίλιο. Θυμίζουμε πως ο Απρίλιος ήταν ο μήνας βελτίωσης των αποδόσεων, ο οποίος είχε ολοκληρωθεί με τζίρο 389 εκατ. ευρώ και με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει το 3,842% (από το 4,3% που είχε ξεκινήσει τον μήνα).

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Saxo Bank η Ελλάδα δεν είναι καθόλου κοντά σε μία πλήρη έξοδο από την κρίση καθώς μια σειρά σημαντικών θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν  ακόμη. Το μεγάλο αγκάθι είναι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μόνο μία σημαντικά θετική εξέλιξη σε αυτό το μέτωπο θα στείλει τα ελληνικά ομόλογα σε νέο ράλι που θα μπορούσε να ωθήσει τις αποδόσεις του 10ετούς στο 3%, σύμφωνα με την τράπεζα.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments